Aluje kepti maltiniai su voveraičių įdaru
700 g kiaulienos faršo,
1 kiaušinis,
2 piene mirkytos juodos duonos riekelės,
kiaulienos prieskonių,
2-3 šaukštai krakmolo,
1 svogūnas, 30 g sviesto.
0.5 l alaus.
Įdarui:
1 svogūnas, 1 stiklinė voveraičių,
50 g sviesto, 1,5 šaukšto krakmolo, druskos.
Papuošimui šviežių daržovių.
Faršą sumaišome su kiaušinio plakiniu, duonos riekelėms, prieskoniais, krakmolu ir svieste pakepintais svogūno kubeliais. Įdarui svieste pakepiname susmulkintą svogūną su voveraitėmis, paskaniname druska, sumalame mėsmale ir sumaišome su krakmolu. Formuojame maltinius įdėdami po šaukštą įdaro. Maltinius sudedame į skardą, supilame alų ir kepame 220° C temperatūros orkaitėje apie 1 vai. Maltinius patiekiame su bulvių koše papuošę šviežiomis daržovėmis