Antienos ir cukinijų maltinukai
Recepto autorius: Jelenos maisto blogas
Kai daržuose pilna cukinijų ir nebežinote kur jas dėti, tokie maltinukai tikras išsigelbėjimas. Deka cukinijų, maltinukai bus minkšti ir sultingi, puikiai tinka vaikams, kurie nemėgsta dažovių.
12 maltinukų reikės:
- 340 g antienos kulšelių mėsos (aš naudojau Lapino puotos)
- Druskos, pipirų
- 2 skiltelių česnako
- mėgstamų prieskonių (aš naudojau vištienos)
- 1 kiaušinio
- 1 svogūno
- krapų, petražolių
- 1/3 didelės arba 1/2 mažos cukinijos
- 2 v. š. maltų džiuvesėlių
- speltos miltų apvoliojimui
- aliejaus kepimui
Mėsą sumalame. Svogūną supjaustome kubeliais, pakepame iki auksinės spalvos. Cukiniją sutarkuojame burokine tarka. Į maltą mėsą dedame cukiniją, keptus svogūnus, įspaudžiame česnaką, beriame druską, pipirus, prieskonius, smulkintas žoleles, džiuvesėlius, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome. Įmame valgomu šauktu paruošto faršo, dedame į miltus ir apvoliuojame. Apkepame iš kiekvienos pusės, sumažiname ugnį ir patroškiname uždengus apie 10 min. Valgome su mėgtamu garnyru.
Skanaus!