Apkepta jautiena su sūriu
800 g jautienos,
2 morkos,
2 petražolių šaknys,
3 svogūnai,
500 g sutarkuoto fermentinio sūrio,
2-3 laurų lapeliai,
5-6pipirų žirneliai,
1 stiklinė jautienos sultinio,
1 stiklinė grietinės,
2 šaukštai sviesto,
3 kiaušinių tryniai,
1 šaukštas miltų,
druskos,
pipirų
Jautieną išverdame su morkomis, petražolėmis, 1 svogūnu, laurų lapais ir pipirų žirneliais. Padažui miltus pakepame su sviestu, įpilame sultinio, grietinės ir užverdame. Tuomet nukeliame nuo ugnies, įpilame 3-jų trynių plakinį ir įberiame pipirų. Į kepti skirtą indą sudedame griežinėliais supjaustytą jautieną, ant jos sudedame 2 likusius pakepintus svogūnus, užpilame padažu ir gausiai pabarstome sutarkuotu sūriu. Kepame orkaitėje, kol sūris išsilydo ir pageltonuoja.