Aviena su kopūstais
500 g avienos,
50 g margarino,
1 kg kopūstų,
2 šaukštai miltų,
druskos,
1 arbatinis šaukštelis pipirų.
Avieną supjaustome gabalėliais ir apkepame keptuvėje su margarinu iš visų pusių tada įpilame truputėlį vandens, įberiame druskos, pipirų ir troškiname, kol mėsa bus minkšta. Tada mėsą išimame, o toje pačioje keptuvėje troškiname stambiai supjaustytus kopūstus. Kai kopūstai suminkštėja, juos perdedame į karščiui atsparų indą (kurį galima statyti į orkaitę), ant jų sudedame mėsą. Į keptuvėje likusias sultis įmaišome miltų, druskos, pipirų, truputį paverdame ir šiuo padažu užpilame avieną ir kopūstus. Dar 20 min. viską troškiname orkaitėje. Patiekiame su virtomis bulvėmis.