Bulvės su dešra


400g kiaulienos dešros,
4 riekeles lašinių,
po pusę stiklinės kapotų svogūnų ir pjaustytų salierų,
1 šaukštelis druskos, pusė šaukštelio cukraus,
1/4 šaukštelio garstyčių miltelių,
1/8 šaukštelio pipirų, pusė stiklinės vandens,
1/3 stiklinės obuolių acto,
4 stiklinės pjaustytų virtų bulvių,
2 šaukštai majonezo.

Lašinukus supjaustyti ir pakepinti. Subėrus kapotą svogūną ir salierus, kepinti kol suminkštės. Sudėti druską, cukrų, pipirus, garstyčias, supilti vandenį, actą ir viską išmaišyti. Troškinti 2 min. arba kol suminkštės. Tada pridėti supjaustytas bulves ir išmaišyti su majonezu. Sudėti į apkepo indą ant viršaus sukrauti dešros gabalus ir kepti karštoje orkaitėje apie 20min.