Farširuota saldžioji paprika su kedro riešutėliais
(4 porcijos)
4 svogūnai
2 obuoliai (Obuolys)
1 šaukštas ištirpinto sviesto
100 g razinų
500 g raugintų kopūstų
75 g kedro riešutėlių
1 šaukštas sezamo sėklų
8 saldžiosios paprikos ankštys
125 g sultinio
svogūno laiškai
100 g grietinės
1. Dvi svogūnų galvutes supjaustyti kubeliais. Obuolius perpjauti pusiau, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti kubeliais. Svogūnus apkepinti svieste. Pabaigoje sudėti razinas ir obuolius, dar truputį pakepinti. Sudėti raugintus kopūstus, viską pagardinti druska ir prieskoniais, troškinti 15 min. Kedro riešutėlius ir sezamo sėklas truputį apkepinti ir suberti į kopūstus.
2. Orkaitę įkaitinti iki 200°. Saldžiąją papriką perpjauti pusiau išilgai ir pašalinti sėklas. Papriką prifarširuoti kopūstais. Kepimo formą ištepti riebalais, sudėti į ją farširuotą papriką, supilti sultinį ir dėti į orkaitė 30 min.
3. Svogūnų laiškus nuplauti ir susmulkinti. Ant iškepusios paprikos kiekvienos puselės uždėti po šaukštą grietinės ir pabarstyti svogūnų laiškais.
Pastaba: Kedro riešutus ir sezamo sėklas kepinant labai greitai galima sudeginti, todėl būkite ypač atsargūs. Kepinant neatsitraukite nuo keptuvės ir visą laiką maišykite medine lopetėle.