Grybai, troškinti su pomidorais


400 g. šviežių grybų, 1 svogūnas, 50 – 60 g. sviesto, 1 šaukštas miltų, 0,5 – 1 stiklinė nuoviro, 1 stiklinė grietines, druskos, 500 g. šviežių pomidorų, krapų.

Nuvalytus ir supjaustytus grybus bei svogūną pakepinti svieste, įberti miltų ir dar pakepinti, kol miltai paraus. Įpilti nuoviro, įdėti grietinės, patroškinti ir pasūdyti. Pomidorus supjaustyti lygiomis skiltimis, dalį jų patroškinti su grybais. Likusius iškepti atskirai ir sudėti ant pagaminto valgio. Papuošti susmulkintais krapais ar krapų šakelėmis
Patiekti su šviežiomis virtomis bulvėmis, morkomis, žiediniais kopūstais ir salotų lapelių, šviežių agurkų, ridikėlių salotomis.