Grybų ir brokolių pyragas


Tešlai :
200 ml miltų,
100 ml avižinių sėlenų,
125 g atšaldyto sviesto,
50 ml vandens,
druskos.
Įdarui :
500 ml šviežių ar sūdytų grybų,
250 g brokolių,
2 šaukštai sviesto,
3 kiaušiniai,
250 ml pieno,
druskos, pipirų,
200 ml tarkuoto fermentinio sūrio.

Miltus, sėlenas suminkyti su sviesto gabaliukais ir vandeniu.Padaryti nedidelį tešlos kepalėlį ir, įsukta į polietileną, 30 min. palaikyti šaldytuve.Vėliau iškočioti ir iškloti kepimo formą.
Pakepintus svieste grybus sukrėsti ant tešlos, taip pat supjaustyti brokolius, sūrį.Kiaušinius, pieną, druską, pipirus suplakti, supilti į formą.Pyragą kepti 40 min. 200 laipsnių orkaitėje.
Kartu su grybais galima pakepinti lašinukų, dešros ar kumpio gabalėlių.Pikantišką skonį suteiks česnakai.