Jamaikos guliašas
Vidutinio dydžio ananasas 700g
Dvi didelės kriaušės (apie 500g)
Įvairių spalvų saldžiųjų paprikų po lygiai(700-900g)
Razinų be kaulų (150 g)
Baklažanas (apie 500g)
Pomidorų (700 g)
Svogūnų (galvų 300g)
Morkos – pagal galimybę jaunos (300g)
Krapų, petražolių, mairūno, gelteklės, šafrano, kmynų, česnako 4-5 dideles skilteles
Druskos,maltų penkių pipirų,cukraus
1 citrina
1 šaukštas ‘stiprios’ adžikos
1 litras pomidorų sulčių (lietuviškų)
Jautienos (geriausiai nugarinės,o jei ne krūtinėlės) be kremzlių ir be kaulų (1500 g)
Jautieną supjaustyti mažais gabalėliais,sutraiškyti skaidulas (jokiu būdu nemušti plaktuku),juos subarstyti druska,pipirais,trupučiu cukraus,įdėti 2 susmulkintas česnako skilteles,gerai viską išmaišyti,apspausti,aplaistyti pusės citrinos sultimis ir palikti pusei valandos.Per tą laiką supjaustyti ananasą ir daržoves nedideliais kubeliais,morkas nuskutus sutarkuoti,svogūnus supjaustyti žiedais,razinas pamirkyti karštame vandenyje.
Paėmus visą jautieną,įdėti į puodą ir įpylus minimalų kiekį vandens,troškinti apie 0.5 val.
Supjaustytas daržoves kepti keptuvėje su alyvuogių aliejumi apie 0.5 val.Pirmiausiai dėti morkas ir svogūnus,maždaug po 10 min.dėti kitas,pabaigoje primaišant razinas.
Užvirinti pomidorų sultis,sudėti visus likusius prieskoniu ir ingredientus,pavirus 5 min.,sudėti mėsą ir kitas daržoves,išspausti likusios pusės citrinos sultis.Troškinti 25-30 min.,likus 5 min. įpilti valg.šaukštą kinietiško,būtinai tokio (jei neturite – nepilkite jokio),juodųjų grybų padažo.
patiekalo su garnyru – rekomenduoju su lupenomis keptas bulves – užtenka 8-iems žmoniems.Nors vargo yra pakankamai daug – bet efektas, patikėkite – stulbinantis!!!