Jautiena su šviežiomis bulvytėmis ir gaiviomis salotomis

Jautiena su šviežiomis bulvytėmis ir gaiviomis salotomis

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

Šį kartą išbandžiau Kitchen me Šviežią jautienos steiką „BLACK ANGUS” (brandinta jautiena)

Prisipažinsiu, steiko nesu niekada gaminus, tai buvo pirmas kartas 🙂 Knygų lentynoje akys užkliuvo už Oliverio receptų knygos „Patiekalai per 15 min”, pradėjau ieškoti kažko iš jautienos ir nutariau išbandyti būtent šį receptą, žinoma su savo pakeitimais 🙂

Taigi 4 asmenims reikės:

Bulvėms:

  • 800 g  šviežių bulvių
  • sviesto
  • 1 a.š. krapų

Jautienai

  • 2 pakuočių  Kitchen me Šviežio jautienos steiko „BLACK ANGUS”
  • druskos
  • šviežiai grūstų pipirų
  • Padažui prie jautienos:
  • 4 skiltelių česnako
  • 6 laiškinių svogūnų
  • 2 kupinų a.š. džiovintų raudonėlių
  • 1/2 šviežios raudonos aitriosios paprikos
  • 1 šviežio lauro lapo (aš neturėjau)
  • 1 šviežių kalendrų ryšulėlio (galima keisti petražolėmis, jei nemėgstate kalendros)
  • 2-3 v.š. raudonojo vyno acto
  • alyvuogių aliejaus

Salotoms:

  • 2 romaninių salotų gūžių
  • saujos prinokusių įvairių spalvų pomidorų
  • 1/2 šviežių mėtų ryšelio
  • 150 g šviežių žirnelių (aš nauduojau šaldytus)
  • ypač gryno alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š. balzaminio acto
  • parmezano patiekiant
  • (aš įdėjau ridikėlių, bet jie man kažkaip nederėjo, todėl nerekomenduoju)

Šviežias bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, kai bulvės išvirs, įdėkite sviesto ir krapų, atsargiai pamaišykite.

Česnaką nulupkite ir su laiškiniais svogūnais, perpjautais per pusę, raudonėliais, aitriąją paprika, lauro lapu ir kalendromis (kelis lapelius pasilikite) sudėkite į plaktuvą. Kliustelėkite acto ir verdančio vandens, plakite, kol bus vienalytė masė, pagardinkite ir iškrėskite į dubenėlį.

Jautieną įtrinkite druskos ir pipiru mišiniu, į karštą keptuvę įpilkite 1 v.š. aliejaus, sudėkite mėsą, kepkite 3-4 min ant stiprios ugnies iš kiekvienos pusės, išjunkite, palaikykite uždengtą 10 min.

Salotas, pomidorų ir mėtos lapelius supjaustykite ir sudėkite į lėkštę, apibarstykite žirniais. Salotas paskaninkite 1 v.š. ypač tyru alyvuogių aliejaus, balzaminio actu ir tarkuotu parmezanu.

Prie bulvių sudėkite kepsnius, pastatykite padažą, užbarstykite likusius kalendrų lapelius, mėsą pjaustykite jau ruošdamiesi valgyti.

P.S. gal skamba labai sudetingai, bet patikėkite taip nėra 🙂


Jautiena su šviežiomis bulvytėmis ir gaiviomis salotomis

Jautiena su šviežiomis bulvytėmis ir gaiviomis salotomis

Jautiena su šviežiomis bulvytėmis ir gaiviomis salotomis

Jautiena su šviežiomis bulvytėmis ir gaiviomis salotomis