Jautienos su maltos mėsos įdaru
4 porcijoms reikės:
100g šoninės,
2 skiltelių česnako,
2 svogūnų,
200g mėsos faršo,
druskos, pipirų,
2 šakelių petražolių,
4 gabaliukų jautienos (po 150g ),
3 šaukštų aliejaus,
250ml raudonojo vyno,
200ml mėsos sultinio,
2 šaukštų sviesto,
1 šaukšto miltų,
100ml daržovių sultinio,
100ml grietinės,
600g šaldytų pupų,
muskato riešuto,
2 šaukštų krakmolo.
Šoninę supjaustykite kubeliais. Sudėkite į keptuvę ir apskrudinkite. Česnaką ir svogūną susmulkinkite. Prie šoninės dėkite maltą mėsą ir česnaką ir pakepinkite. Pagardinkite druska ir pipirais. Petražoles susmulkinkite. Mėsą padaužykite, pagardinkite druska ir pipirais ir sudėkite ant jos mėsos faršą. Suvyniokite ir susekite. Apkepinkite aliejuje. Sudėkite pusę kiekio svogūnų ir trumpai pakepinkite. Supilkite vyną ir mėsos sultinį. Uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies apie val. Likusius supjaustytus svogūnus apkepinkite svieste ir pabarstykite miltais. Supilkite daržovių sultinį ir grietinę ir sumaišykite. Užvirkite, visą laiką maišydama. Sudėkite pupas ir dar kartą užvirkite. Sumažinkite ugnį, pupas troškinkite apie 20 min. Pagardinkite druska, pipirais ir muškato riešutu. Suktinukus išimkite iš padažo. Įpilkite krakmolo, sumaišyto su šaukštu vandens, pagardinkite druska ir pipirais ir užvirkite. Mėsą patiekite su padažu ir pupomis. Galima papuošti žalumynais.