Kalakuto maltinukai


4 porcijoms reikės:
1 bandelės, 1 kg morkų, 600g maltos kalakutienos,
2 svogūnų, kiaušinio, garstyčių, druskos, pipirų,
šaukšto marinuotos žaliosios paprikos, petražolių,
8 griežinėlių šoninės,4 šaukštų aliejaus,
1/2 l sultinio, 2 šaukštų grietinės, riebalų kepimui.

Bandelę išmirkykite. Morkas supjaustykite griežinėliais. Svogūną susmulkinkite, pusę sumaišykite su mėsa, kiaušiniu, nuspausta bandele ir šaukšteliu garstyčių. Sudėkite pusę marinuotos paprikos ir pabarstykite pagardais.
Iš faršo suformuokite 8 maltinukus, suvyniokite juos į šoninę ir apkepinkite 2 šaukštuose aliejaus ( apie 5 min. ).
Likusį aliejų įkaitinkite puode ir apkepinkite morkas ir likusį svogūną. Pabarstykite druska, pipirais ir žiupsneliu cukraus ir sudėkite pusę ryšelio susmulkintų petražolių. Maltinukus išimkite iš keptuvės. Į riebalus, likusius po kepimo, supilkite sultinį, sudėkite likusias marinuotas paprikas ir grietinę. Maltinukus patiekite su padažu ir daržovėmis.