Kepti koldūnai japoniškai
40 koldūnų reikės:
7 kupinų šaukštų miltų,
1 šaukšto taukų,
75ml karšto vandens,
druskos,aliejaus kepti,
Faršui:
100g vištienos,
200g svogūnų laiškų,
1/3 poro,
4 šaukštų aliejaus,
4 česnako skiltelių,
gabaliuko imbiero,
2 šaukštų sojų padažo,
1-2 šaukštų krakmolo.
Į miltus pilkite išlydytus taukus (bet ne karštus) ir vandenį, įberkite žiupsnelį druskos ir užminkykite tešlą. Palikite 20min. Mėsą sumalkite, susmulkinkite laiškinius svogūnus ir porus. Aliejuje apkepinkite mėsą, svogūnus ir porus, sudėkite sutrintą česnaką ir nuskustą sutarkuotą imbierą. Pagardinkite sojų padažu. Truputį pakepinkite, sumaišykite su krakmolu ir leiskite atvėsti. Tešlą iškočiokite ir išspauskite iš jos nedidelius apskritimus. Dėkite faršą ir sulipdykite koldūnus. Dėkite juos į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kol išplauks į paviršių. Nukoškite. Prieš patiekdama koldūnus pakepinkite dideliame kiekyje riebalų, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.