Koldūnai ir pyragėliai su mėlynėmis
4 porcijoms reikės:
Tešlai:
350g miltų, kiaušinio,
2/3 stiklinės pieno,
žiupsnelio druskos.
Įdarui:
600g mėlynių,
50g tarkuotų džiūvėsėlių,
šaukštelio cukraus,
sviesto užpilui,
indelio grietinės.
Įdaras:
Uogas užpilkite džiūvesėliais su cukrumi.
Tešla:Miltus suberkite į dubenį, supilkite pieną, įberkite druskos ir įmuškite kiaušinį.Suminkykite tešlą.Iškočiokite 3 mm storio blyną.Stikline išspauskite apskritimus, šaukšteliu dėkite įdarą, lenkite perpus ir gerai užspauskite kraštus.Užvirkite 2 l vandens ir truputį pasūdykite.Koldūnus meskite į vandenį porcijomis.Virkite dar 1 – 2 min po jų iškilimo į vandens paviršių.Koldūnus patiekite su išlydytu sviestu ir plakta grietinėle.