Kudu su kriaušėmis ir kalendra, 4 porcijos


4-ių 180 g kepsnelių, 1 rėžiuko kūlelio,
bulvių, trupučio alyvų aliejaus,
2 dl rudojo sultinio, 1 svogūno,
1 morkos, prieskoninių žolių puokštelės bouquet garni,
2 valgomųjų šaukštų miltų, 1 desertinio šaukštelio sviesto,
3 troškintų kriaušių, pusės citrinos sulčių,
1 arbatinio šaukštelio medaus, 50 g graikinių riešutų,
ir šiek tiek kalendros.

1. Pradėkite gaminti nuo padažo.
2. Pirmiausia stambiai sukapokite nuluptą svogūną ir pakepinkite jį nedideliame kiekyje sviesto, kol paruduos.
3. Keptuvę pabarstykite miltais ir rūpestingai išmaišykite, sudrėkinkite ją ruduoju sultiniu.
4. Įmerkite bouquet garni ir palikite neuždengtą padažą virti pusę valandos.
5. Išimkite bouquet garni ir padažą išmaišykite. Perkoškite jį.
6. Galiausiai pagardinkite druska, pipirais ir kalendra.
7. Kol keptuvė šilta, patroškinkite nuluptas kriaušes nedideliame kiekyje medaus..
8. Įpilkite citrinos sulčių ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol kriaušės suminkštės.
9. Tuo tarpu paimkite 50 gramų graikinių riešutų, juos smulkiai sukapokite ir įpilkite į kriaušių kompotą. Keptuvę pašlakstykite alyvų aliejumi.
10. Kudu mėsos kepsnelius pakepinkite iš abiejų pusių 3 minutes kol jie paruduos.
11. Į lėkštes supilkite padažą, jame išdėliokite mėsą, papuoškite rėžiuku.
12. Galiausiai lėkštėse į stalą patiekite kriaušių kompotą ir bulves.