Kugelis tikrasis
kilogramo bulvių,
kokių 200-400 g.
lašinukų (pagal KMI),
svogūniuko nemažo,
pieno stiklinės,
druskos pusės šaukšto,
pipiriukų juodųjų maltų, p
padažui – grietinės ir gero ūpo 🙂
Bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti smulkiai smulkiai su tarka (trintuve) ar kokia nors bulvių tarkavimo mašinele ar pan 🙂 Lašinukus paspirginti ant keptuvės, juose pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną, piene ištirpdyti druską ir pieną supilti į keptuvę ant lašinukų ir pakaitinti, bet neužvirinti. Tada visą tą masę iš keptuvės supilti ant bulvių, gerai išmaišyti ir kepti formoje apie pusantros valandos vidutinėje temperatūroje orkaitėje. Padažui – rūgšti grietinė ar kaip kam patinka 🙂 Skanaus!