Lietinių tortas su lašiša
8-10 porcijų reikės:
3 didelių lietinių blynų,
600g kremo pavidalo varškės,
sumaišytos su 6 šaukštais plaktos grietinėlės,
400g rūkytos lašišos,
1/2 citrinos sulčių,
smulkiai supjaustytų svogūno laiškų.
Vieną lietinį blyną aptepkite trečdaliu varškės ir grietinėlės mišinio. Ant viršaus dėkite pusę rūkytos lašišos, pabarstykite juodaisiais pipirais ir pašlakstykite citrinos sultimis. Ant jos dėkite kitą blyną ir viską pakartokite, viršuje taip pat turi būti blynas. Tortuko šonus plačiu peiliu gražiai aptepkite varškės mase ir aplipdykite supjaustytais svogūno laiškais. Prieš patiekdama, 1 val. įdėkite į šaldytuvą.