Marinuota strimelė
1kg šviežios[šaldytos]strimelės,
200g aliejaus kepimui,
200g miltų.
Marinatui:
2 vidutinio dydžio svogūnai,
2vi morkos,
1,5l vandens,
3 šaukštai acto,
3 šaukštai aliejaus,
juodųjų,kvepenčiųjų pipirų,
lauro lapų, druskos pagal skoni.
Strimeles išskrosti, nuplauti ir nusausinti,apvolioti miltuose. Į keptuvę įpilti 200g aliejaus, įkaitinti ir iškepti žuvį. Marinatas: į puodą supilti vandenį ir užvirinti, į verdantį vandenį sudėti plonais griežinėliais supjaustytas morkas, svogūnus,prieskonius. Virti 15 minučių,tuomet įpilti aliejų,actą. Strimeles sudėti į dubenį ir užpylus marinatu uždengi ir pastatyti saltai. Palaikyti 2vi valandas.