Menkė su morkomis


4 menkės filė gabaliukai po 200 g,
650 g morkų,
gabalėlis šviežio imbiero (10 g),
šaukštas medaus,
2 šaukštai citrinų sulčių,
šaukštas sviesto,
50 ml. tirpaus daržovių sultinio,
2 šaukštai sojų padažo,
druskos,
pipirų,
keli kalendrų grūdeliai,
kelios petražolių šakelės.

Menkės file gabaliukus pasūdyti, pabarstyti pipirais.
Morkas supjaustyti plonais griežinėliais. Imbierą smulkiai sutarkuoti ir sumaišyti su medumi, šaukštu citrinų sulčių, žiupsneliu maltų kalendrų. Morkas ir imbiero mišinį pora minučių patroškinti keptuvėje įkaitintame svieste. Baigiant troškinti atskiesti sultiniu
Atkirpti maždaug 50 cm kepimo plėvelės vieną galą užrišti. Ant plėvelės paskleisti morkas, ant jų išdėlioti žuvies gabaliukus, Tada užrišti ir kitą plėvelės galą.
Plėvelę keliose vietose pradurti, dėti šaltų grotelių ir 20 min. kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje.
Sojų padažą sumaišyti su likusiomis citrinų sultimis. Petražoles smulkiai supjaustyti
Iškepusią žuvį ištraukti iš orkaitės, plėvelę perpjauti išilgai, o patiekalą apšlakstyti padažu ir apibarstyti žalumynais.