Mėsos vyniotinio šašlykai
500 g jautienos faršo
1 kiaušinis
1 svogūnas
druskos
kmynų
šviežiai maltų žaliųjų pipirų
4 riekelės lašinių su raumeniu
sviesto
Faršas sumaišomas su kiaušiniu pagal skonį pagardinamas smulkiai supjaustytu svogūnu, druska, kmynais ir pipirais.
Iš šios masės suformuojamas mažas kepalėlis ir padalinamas į keturias dalis. Kiekviena dalis apvyniojama storoka lašinių juosta (lašinių juosta turi būti pakankamai ilga ir siaura, kad ja ištisai galima būtų apvynioti iš faršo suformuotą kepalėlio dalį!).
Toks faršo gaminys veriamas ant iešmo ir kepamas įkaitusiame grilyje apie 4 minutes. Kepant apšlakstomas ištirpdytu sviestu.
Tiekiama su apkepintomis bandelėmis.
Atskirai tiekiamos vitaminingos raudonųjų ir baltųjų kopūstų salotos pagardintos aštriais prieskoniais.