Miežiniai (arba kitų traiškytų grudų) kotletai
0.5 stiklinės grūdų (miežių),
3 stiklinės vandens,
šaukštelis druskos,
stiklinė tarkuotų morkų,
stiklinė supjaustytų svogūnų,
0.5 stiklinės išaižytų lazdyno riešutų,
šaukštas „Vegetos” arba kitų prieskonių,
stiklinė daržovių sultinio,
2 šaukštai batono džiūvėsėlių,
kelios skiltelės česnako,
žiupsnelis mairūno.
Į puodą įpilti vandens, pasūdyti, suberti miežius ir virti apie valandą.Svogūnus ir sutrintą česnaką pakepinti.Juos ir išvirtus grūdus sutrinti ar mikseriu išsukti.Į masę sudėti riešutus, morkas, prieskonius, batono džiūvėsėlius, mairūną ir supilti sultinį.Viską išmaišius daryti kotletus ir kepti 30 min. orkaitėje arba keptuvėje.