Neapolio pica


300-350 g miltų
15 g mielių
1/2 stiklinės vandens
2 šaukštai aliejaus
taukų formai ištepti
Įdaras:
500 g pomidorų
100 g ančiuvių
5 šaukštai aliejaus
žaliųjų arba juodųjų alyvuogių
150 g fermentinio sūrio
raudonėlio
mairūno
pipirų
druskos

Iš pateiktų komponentų užminkyti pakankamai kietą ir labai elastingą mielinę tešlą. Atidėti valandai, kad pakiltų. Po to šiek tiek paminkyti, padėti ant kulinarinės lentos ir iškočioti 5 mm storio lakštą. Iškloti juo didelės, taukais išteptos 26-28 cm skersmens tortinės dugną, formuojant aplink nelabai aukštą kraštą. Paskui tešlą aptepti aliejumi ir subadyti šakute. Atidėti pusvalandžiui, kad pakiltų. Pomidorus nuplikyti, nulupti, ištroškinti aliejuje, pasūdyti, pabarstyti pipirais, išgarinti sultis ir ataušinti. Tešlą vėl aptepti aliejumi, ant jos sudėti troškintus pomidorus bei susmulkintus ančiuvių gabalėlius. Papuošti alyvuogėmis bei sūrio gabalėliais arba drožlėmis. Viską pabarstyti druska ir kitais prieskoniais, supilti likusį aliejų. Picą 20-25 min. įkišti į karštą orkaitę. Patiekti karštą, supjaustytą.