Obuoliai, įdaryti šoninės gabalėliais


400 g šviežios arba rūkytos šoninės (nugarinės arba kumpio),
8 obuoliai,
150 g sviesto,
200 g pomidorų padažo,
2 svogūnai,
šalavijas,
susmulkintų petražolių lapeliai.

Kietus saldžiarūgščius vienodo dydžio obuolius nulupti, išglemžti jų vidų su sėklomis ir sudėti į ugniai atsparų indą.
Šoninę supjaustyti 0.5 cm storio griežinėliais, o paskui – tokio pat pločio juostelėmis ir kepti keptuvėje, kol apskrus.Obuolius įdaryti pakepintais šoninės gabalėliais, sudėti į indą, uždėti ant kiekvieno obuolio po gabaliuką sviesto arba lydytų bekono lašinukų.Indą uždengti ir pašauti ne pervirš karšton orkaitėn, kad obuoliai suminkštėtų.Bekepant obuolius 2-3 kartus palaistyti išsiskyrusiomis sultimis.Paprastai juos tenka kepti 40 min. Paruoštus obuolius dėti ant skrebučių iš bandelės, pakepintos sviestu, arba iš duonos, pakepintos su lydytais kiaulienos lašiniais.Ant kiekvieno obuolio uždėti po gabalėlį sviesto, sumaišyto su trupučiu petražolių lapelių ir šalavijų.Tiekti dubenyje.Atskirai padėti padažinę su pomidorų padažu.
Į obuolių įdarą galima pridėti smulkiai supjaustytų svogūnų, pakepintų su šonine.Tada obuolius išglemžti giliau.Su įdarytais obuoliais duoti salotų su grietine.