Pica – niekada nenuviliantis receptas

Recepto autorius: Virtuvė žaliems
Tikiu, kad kiekvienas turi savo mėgstamos picos receptą. Arba mėgstamą vietą mieste, kur tą picą dažniausiai perka. Jei netyčia neturi nei vieno, nei kito, siūlau nuo šiol turėti. Pagal šį receptą (picos pado ir padažo) kepu picas jau kelis metus ir dar niekada nenuvyliau nei savęs, nei kitų (ar bent jau niekas neprisipažino).
Pastabos:
- Visada šią tešlą minkau tik su virtuviniu kombainu. Kažkada bandžiau ir rankomis, prisipažinsiu – kainavo daug nervų ir laiko, daugiau to niekada nedariau, nes tešla labai limpa prie rankų, o jei pridedi daugiau miltų, tuomet nebeišeina toks minkštas padas.
- Anksčiau bandydavau padarytą tešlą užšaldyti, bet atšildžius ji nebebūdavo tokia gera kaip ką tik padaryta.
Privalumai: labai minkštas padas, skanu net ir kitą dieną pasišildžius.
Trūkumai: šios tešlos minkymas rankomis – tikra kančia.
Įvertinimas: 10/10
Kam patiktų: visiems.
Receptas (dviem vidutinio dydžio picoms):
Padui:
- 250 g. miltų
- 3,5 g. sausų mielių
- 0,75 a.š. druskos
- 1 v.š. cukraus
- 175 ml vandens
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
Padažui:
- 6 v.š. pomidorų padažo (arba pomidorų tyrės, bet ne kečiupo)
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 2 skiltelės česnako
- 1 a.š. džiovinto raudonėlio
- 1 a.š. džiovinto baziliko
Ant picos viršaus (kaip suprantate, tai priklauso nuo jūsų fantazijos):
- 2 rutuliukų mocarelos
- poros saujų tarkuoto kietojo sūrio
- nedidelio gabalėlio vytintos jautienos
- 2 saulėje džiovintų pomidorų
- gabalėlio paprikos
- saujos špinatų Gaminimas:
Į dubenį sudėkite miltus, mieles, cukrų ir druską. Išmaišykite. Supilkite vandenį ir aliejų ir pradėkite minkyti. Minkykite, kol tešla taps vientisa ir elastinga. Ji vis dar lips prie rankų, bet nekreipkite dėmesio. Švarų indą patepkite aliejumi ir perdėkite į jį tešlą. Uždenkite ir palikite valandėlei, kad pakiltų.
Padažui visus produktus sumaišykite, įspauskite česnaką.
Pakilusią tešlą padalinkite į dvi dalis ir iškočiokite. Ant picos tepkite padažo, dėkite griežinėliais pjaustytą (ar plėšytą) mocarelą. Ant viršaus dėkite viską ko tik širdis geidžia, bet nepadauginkite (kažkur skaičiau, kad, be sūrio ir padažo, dar gali būti daugiausiai trys ingredientai). Ant viršaus užberkite tarkuoto kietojo sūrio ir dėkite kepti į iki 210 laipsnių įkaitintą orkaitę 10-12 min.
Pagrindo receptas iš knygos “Metai Beatos virtuvėje”