Plovas su vištiena
1-1,2kg višta,
stiklinė kaukazinių slyvaičių,
pusė stiklinės kaštonų,
10-15 migdolų,
stiklinė granatų sulčių,
3 svogūnai,
1 galvutė česnako,
šaukštelis cinamono,
po pusę šaukštelio- druskos ir pipirų,
šafrano,
1,5 stiklinės ryžių,
200g sviesto.
Pusiau išvirti ryžiai suberiami į trioškintuvą ir statomi ant ugnies, supylus lydytą sviestą ir subėrus šafraną. Kaštonai pakaitinami sausoje keptuvėje, nuplikomi, nulupami ir apvedami piene, paskui apkepami svieste kartu su svogūnais, slyvaitėmis, skaldytais migdolais. Viskas pasūdoma, apibarstoma smulkintais česnakais. Viščiukas ar višta iš vidaus ištrinami druskos, pipirų ir cinamono mišiniu, kietai prikemšami slyvučių ir kaštonų mišinio, užsiuvami ir kepami, kartkartėmis apšlakstant granatų sultimis. Iškepusi višta supjaustoma porcijomis, įdaras paduodamas atskirai kaip garnyras, patiekalas apšklakstomas granatų sultimis, ryžiai patiekiami atskirai.