Prosenelių kukuliai


1l išmirkytos nuspaustos juodos duonos,
2 kiaušiniai,
2 šaukšteliai kmynų.
Mirkaliui:
5g rūkytų lašinių,
2 šaukštai grietinės,
1 svogūnas,
2 šaukštai virtų arba marinuotų grybų.

Į duonos minklę įmušti kiaušinius, suberti kmynus ir suminkyti tešlą. Iš jos daryti apvalius vidutinio dydžio kukulius. juos dėti į verdantį vandenį ir virti 5-10min. Paskui išgriebti, sudėti į dubenį ir užpilti mirkalu.
Mirkaliui: lašinius supjaustyti smulkiais kubeliais, pakepinti, suberti smulkiai supjaustytą svogūną, smulkiai supjaustytusgrybus, supilti grietinę ir pavirinti. Kukulius galima kepti ir keptuvėje, riebaluose.