Pyragėliai su kumpiu


Tešlai :
120 g miltų,
100 g sviesto arba margarino,
2 valgomieji šaukštai grietinėlės.
Įdarui :
60 g virto kumpio,
50 g Ementalio sūrio arba sauja pievagrybių,
2 kiaušiniai,
pilnas arbatinis šaukštelis miltų,
pipirų ant peilio galo,
pusė stiklinės grietinėlės.

Iš šių poduktų greitai užminkyti smėlinę tešlą ir palikti pusei valandos šaltoje vietoje.Mažas formeles patepti riebalais ir iškočioti plonu tešlos sluoksiu.Kumpį supjaustyti gana stambiais gabalėliais, o sūrį, atvirkščiai – smulkiais.Nuvalytus, nuplautus ir patroškintus pievagrybius sudėti į miltų, kiaušinių ir grietinėlės masę.Papipirinti ir viską sudėti į formeles.Jas pašauti įkaitinton orkaitėn ir kepti vidutinėje temperatūroje 20-30 min. Pyragėlius su kumpiu tiekti su mėsos maltinukais, taip pat su Kopenhagos žuvies salotomis.