Rizotas
2 porcijoms reikės:
320g ryžių, žiupsnelio šafrano,po 40g pomidorų,
morkų,grybų, porų, svogūnų ir cukinijos,
60g sviesto, 4 šaukštelių aliejaus,
60g parmezano,
2 taurelių baltojo sauso vyno,
100 ml daržovių sultinio,
Petražolių, druskos, pipirų.
Aliejuje apkepinkite kubeliais supjaustytas daržoves(išskyrus pomidorus), grybus ir ryžius.Supilkite vyną, įberkite šafrano, pabarstykite druska ir pipirais.Palikite ant ugnies, kol vynas išgaruos.Troškinkite pamažu pildama daržovių sultinį.Kai ryžiai suminkštės, patiekalą nukelkite nuo ugnies, sudėkite sviestą, parmezaną ir supjaustytus pomidorus.Prieš patiekdama pabarstykite petražolėmis.