Salierų kepsniukai su fermentiniu sūriu
4 porcijoms reikės:
800g bulvių,
druskos, pipirų,tarkuoto muškato riešuto,
1 saliero (apie 800g),
3 svogūnų ,
stiklainio burokėlių,(450g),
citrinos sulčių,
2 šaukštų acto,
5 šaukštų aliejaus,
2 kiaušinių,
4 griežinėlių kumpio,
4 griežinėlių fermentinio sūrio,
4 šaukštų miltų,
2 šaukštų sviesto,
100g tarkuotų džiūvėsėlių,
stiklinės pieno.
Bulves nulupkite, nuplaukite, supjaustykite ketvertukais ir išvirkite. Salierą nulupkite ir supjaustykite 5 mm storio griežinėliais. Apvirkite pasūdytame vandenyje maždaug 6-8 min. Burokėlius nusunkite, susmulkinkite 1 svogūną. Pagaminkite padažą: actą sumaišykite su 2 šaukštais aliejaus, druska ir pipirais. Pašlakstykite burokėlius, sumaišykite su svogūnais ir atidėkite. Likusius svogūnus supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite aliejuje. Išimkite svogūnus iš keptuvės, popieriniu rankšluostėliu sugerkite riebalus, o likusius keptuvėje perkoškite. Išvirtus saliero griežinėlius pabarstykite druska ir pipirais. Ant vieno griežinėlio dėkite kumpio ir sūrio, o kitu uždenkite. Apvoliokite miltais, kiaušiniu ir džiūvesėlais (kiekvieną kepsnelį voliokite po du kartus). Bulves sutrinkite su riebalais, užpilkite karštu pienu, pagardinkite druska ir muškato riešutu. Kepsnelius patiekite su bulvėmis, burokėliais ir keptais svogūnais.