Šernienos kepsnys
Šerniena, kumpis, 5 kilogramai
Kiaulienos lašiniai, 125 gramai
Sviestas, 250 gramų
Raudonas vynas, 1 stiklinė
Sultinys, 1 stiklinė
Juodieji serbentai, sultys, 2 šaukštai
Avietės, sultys, 2 šaukštai
Gvazdikėliai, 3 vienetai
Kadagio uogos, 4 vienetai
Juodieji pipirai, 2 vienetai
Svogūnai, 1 vienetas
Juoda duona, plutelė, 1 vienetas
Krakmolas, 1 šaukštelis
Druska, pagal skonį
Kumpio oda nulupama, mėsa išmušama, ištrinama druska, juostelėmis supjaustytų lašinių. Įdėjus į skardą, kumpis apipilamas ištirpintu sviestu, įdedamas svogūnas ir prieskoniai. Kepamas 2—2,5 valandas vynu, sultiniu ir kepsnio sultimis. kepsnio padažas būtų tirštesnis, į jį įdedama duonos pluta. Iškepęs atvėsinamas, likęs padažas perkošiamas, supilamas šaltame vandenyje ištirpintas bulvių ir maišant užvirinamas. Padažas pasūdomas, supilamos aviečių ir serbentų sultys. Padažu užpilamas kepsnys. Kepsnys supjaustomas, į lėkštę, atskirai paduodamas likęs padažas.