Silkės su aliejumi


Jums reikės:
6-8 silkių filė,
2 svogūnų,
šaukštelio pipirų,
pusės šaukštelio garstyčių,
5 grudelius kadagio,
saldiųjų pipirų,
1 didelio arba 2 mažų lauro lapelių,
1/2 stiklinės aliejaus,
pusės citrinos sulčių,
4 šaukštų aliejaus,
2 svogūnų.

Į nemažą dubenį įpilkite šalto vandens ir įdėkite silkes. Mirkymo laikas priklauso nuo to, ar labai sūrios silkės. Kartais pakanka 20-30 min., o kartais reikia mirkyti 2 val. Paragaukite gabaliuką silkės ir nustatysite, ar dar reikia mirkyti. Jeigu norite, kad išmirktų greičiau, dažniau pakeiskite vandenį. Prieskonius gerai sutrinkite arba sumalkite. Nuluptus svogūnus supjaustykite griežinėliais. Į nedidelį stiklainiuką supilkite aliejų, citrinos sultis, užsukite ir keliskart supurtykite. išmirkytas silkes nušluostykite popieriniu rankšluostėliu ir supjaustykite gabaliukais. Į stiklainiuką sluoksniais dėkite silkes, pabarstytas prieskoniais, ir svogūnus. Galiausiai užpilkite paruoštu padažu, užsukite ir dėkite į šaldytuvą. Silkės turi pastovėti mažiausiai 2 dienas, o geriausia-3-4.
Silkes išimkite iš stiklainio, dėkite į silkinę lėkštę, užpilkite aliejaus ir pabarstykite šviežiais, smulkiai supjaustytais svogūnais. patiekite su duona arba virtomis bulvėmis.