Silkių Rolmopsai
500 g silkės filė,
žalias ankštpipiris,
2 svogūnai,
2 apvirtos morkos,
2 marinuoti agurkai,
3 citrinos griežinėliai,
šaukštas aliejaus.
Marinatui :
1.4 stiklinės 9 % acto,
6-8 pipirai,
po 0.5 šaukštelio kalendros ir garstyčių grūdelių,
2 stiklinės vandens.
Silkės puseles perpjauti išilgai pusiau.Svogūną supjaustyti juostelėmis, morkas, agurkus, ankštpipirį – plonomis 5 cm ilgio juostelėmis.Ant kiekvieno silkės gabalėlio dėti po juostelę visų daržovių, susukti jį voleliu ir persmeigti mediniu pagaliuku.Sudėjus į stiklainį, užpilti ataušintu marinatu.Ant viršaus sudėti citrinų griežinėlius ir užpilti aliejų.
Rolmopsus palaikyti 2-3 dienas šaldytuve.