Užkepti porai


4 porcijoms reikės:
1 kg porų
1 skiltelės česnako
sviesto
200 g tarkuoto fermentinio sūrio
muskato riešutų
druskos
pipirų
3 šaukštus sviesto
2 šaukštus tarkuotų džiūveselių
1 supjaustyto kubeliais pomidoro

Porus supjaustykite juostelemis (po 5 cm). Sudėkite atskirais lapeliais, nuplikykite verdančiu vandieniu ir gerai nuvarvinkyte. Kepimo formą gerai itrinkyte česnaku, patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Sudėkite porus ir pabartykite sūriu. Pasūdikyte, pabarstykite pipirais ir muskato riešyutais. Kepkite 10 min iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Džiūvėsėlius pakepinkite svieste ir užpilkite ant porų. Pabarstykite pomidorais.