Vengriški lietiniai


2/3 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
100 ml pieno
šaukštelis vanilinio cukraus
šaukštas aliejau
druskos

Įdarui:
50 g razinų
100 g riešutų
šaukštas cukraus pudros
stiklinė romo

Užpilui:
200 g šokolado

Razinas užpilame romu ir paliekame pastovėti. Tešlai skirtus produktus išmaišome ir kepame lietinius blinus. Jei tešla bus tiršta, galima dar įpilti pieno. Riešutus permalame per mėsmalę, įdedame cukraus pudros. Razinas išsemiame iš romo, lengvai nuspaudžiame ir sudedame į riešutų masę, viską gerai išmaišome. Įdarą dedame ant lietinių ir sulankstome. Kai visi blinialiai paruošti – dedame juos į orkaitę ir kepame apie 5 min. Šokoladą ištirpiname ant garų, supilame romą, kuriame mirko razinos, išmaišome. Karštus blynelius apliejame šokoladu. Galima puošti cukraus pudra ir plakta grietinėle.
Labai skanu valgyti, užsigeriant desertiniu vynu!