Veršiena su drebučiais


Jums reikės:
1 kg krūtinėlės,
svogūno, druskos, pipirų,
3 padžiūvusių bandelių,
250g pievagrybių,
6 šaukštų sviesto,
petražolių, 2 kiaušinių,
šaukšto miltų,
šaukšto tarkuotų džiūvėsėlių,
100g šoninės,
česnako skiltelės,
50g tarkuoto fermentinio sūrio,
100ml baltojo vyno
Drebučiams:
4 šaukštų želatinos,
250ml baltojo vyno,
2 šaukštų vyno acto,
250ml sultinio.

Mėsą įpjaukite, kad susidarytų „kišenė”, įtrinkite druska ir pipirais. Bandeles pamerkite. Susmulkintą svogūną apkepinkite svieste, sudėkite supjaustytus pievagrybius ir petražoles ir kepkite 3 min. Sumaišykite su česnakais, sūriu, supjaustyta šonine, kiaušiniais, miltais, džiūvėsėlais ir išspaustomis bandelėmis. Pagardinkite prieskoniais ir prikimškite mėsą. „Kišenė” užsiūkite ir mėsą dėkite į formą. Supilkite vyną, likusį išlydytą sviestą ir 100 ml vandens. Kepkite 2 val. 200 laipsnių temp. orkaitėje. Kai iškeps, supjaustykite ir sudėkite į pailgą lėkštę. Užvirkite sultinį su actu ir vynu ir pagardinkite. Sudėkite ištirpdytą želatiną. Kai drebučiai ims stingti, užpilkite ant mėsos. Nakčiai dėkite į šaldytuvą.