Virti kruopiniai vėdarai
1 kg miežinių kruopų, 0,5 l kraujo, 1 l tarkuotų bulvių, 0,5 l spirgų, 200 g lašinių, kiaulės žarnų, 1 svogūnas, druskos, vandens, žiupsnelis mėtų.
Kruopas išmirkyti ir nuausinti. Į jas supilti kraują, tarkuotas bulves, karštus spirgus, įberti sukarpytų mėtų, druskos. Į išvalytas, išplautas žarnas nekietai prikrėsti paruoštos masės ir galus gerai užrišti. Į puodą įdėti medinių balanų arba švarių šiaudų ir įpilti vandens. Tada sudėti vėdarus ir užpilti riebalų. Virti ant lengvos ugnies, kol vanduo išgaruos. Lašinukus smulkiai supjaustyti, paspirginti, įberti smulkiai pjaustyto svogūno. Vėdarus supjaustyti gabaliukais, sudėti į lėkštę, užpilti paspirgintais lašinukais ir karštus duoti į stalą. Prie vėdarų paduodama mėtų arbatos su gabaliniu cukrumi.