Virtinukai su mėlynėmis

Virtinukai su mėlynėmis

Recepto autorius: Saldu sūru

Labai pavėluotas įrašas apie prabėgusios (jau… ir taip nepastebimai greitai) vasaros malonumus. Kai pats vidurvasaris lepina skaniausiomis mėlynėmis, labai stengiuosi išvirti šių virtinukų. Tai vienas tų patiekalų,  valgomų kartą metuose,  susijęs su gerais prisiminimais bei tradicijomis, kurias norisi tęsti. Ir dar todėl, kad mėlynės yra tos uogos, kurioms jaučiu silpnybę.

Virtinukų tešlai gaminti jau senokai naudoju receptą rastą Supermamoje, Elžbietos iš Žaidžiame Virtuvę temoje (ačiū Elžbietai!). Puiki, elastinga, universali tešla, kuri lengvai kočiojasi ir iš jos gaminti virtinius ar koldūnus vienas malonumas.
Tešlai reikės:
2 kiaušinio trynių
2 v.š. aliejaus
žiupsnelio druskos
maždaug 2 – 3 st. miltų
šilto vandens
Į 250 ml talpos stiklinę  supilti trynius, aliejų,  suberti druską ir pripilti šilto vandens, kad stiklinė būtų pilna. Viską sumaišyti. Į dubenį išsijoti miltus (pradžioje maždaug dvi stiklines), juose padaryti duobutę ir į ją supilti vandens-trynių mišinį. Užmaišyti minkštą tešlą ir leisti pabrinkti miltams pusvalandį ar ilgiau.
Įdarui:
mėlynių (taip pat būtų skanu ir su juodaisiais serbentais ar bruknėmis)
cukraus pagal skonį
Tešlą plonai  iškočiojame, su formele ar stikline išspaudžiame apskritimus, dedame nedidelį šaukštą mėlynių įdaro ir užlankstome. Paruoštus virtinukus sudedame į verdantį vandenį ir verdame, kol iškils į vandens paviršių. Valgome su cukrumi, medumi, sviesto-grietinės-cukraus padažu.
Saldžių akimirkų!
Virtinukai su mėlynėmis
Virtinukai su mėlynėmis
Virtinukai su mėlynėmis
Virtinukai su mėlynėmis