Višta vyne


1 – 2 nedideli viščiukai,
2 šaukštai vištos tauku arba sviesto,
60 – 100 g smulkiais kubeliais supjaustytu lašinuku,
8 nedidelės galvutės svogūnų,
125 g pievagrybių,
taurelė konjako,
½ l raudonojo vyno,
3 – 4 šakelės čiobrelių,
lauro lapelis,
skiltelė česnako,
šaukštas miltų,
druskos,
pipirų.

Paruošti paukščiai perpjaunami į 4 dalis ir apkepinami taukuose. Paskui jie iš keptuvės išimami, o į jų vietą suberiami kubeliais supjaustyti lašinukai, įdedamos 2 nedidelės svogūno galvutės, supilami smulkiai supjaustyti pievagrybiai ir sugrūsti česnakai. Viskas truputį patroškinama. Paskui vėl į keptuvę sudedami viščiukų gabalai, įpilama taurelė konjako, įberiama miltų, įmetamas lauro lapelis, sukrečiami čiobreliai, sudedami likę svogūnai. Viskas gerai išmaišoma. Tada supilamas raudonasis vynas, įberiama druskos ir pipirų. Ištroškinta mėsa iš keptuvės išimama, o padažas pavirinamas, kol jo belieka tik pusė. Karšta vištiena šiuo padažu apipilama ir patiekiama į stalą.