Vištiena kepta su apelsinų-rozmarino sviestu

Vištiena kepta su apelsinų-rozmarino sviestu

Recepto autorius: Saldu sūru

Mano brangioji močiutė, ruošdama kelintąjį patiekalą, sakydavo – kam Velykos, kam Kalėdos, o virėjui tiktai bėdos. Kad tos bėdos būtų mažesnės ir ne tokios varginančios, reikia kepti labai skanią, aromatingą ir sultingą vištienos krūtinėlę, kuriai prireiks vos kelių ingredientų. Apelsinų-rozmarino sviestas čia daro stebuklus. O kas drįs ginčytis, kad jų nereikia. Ir ne tik per Kalėdas.

  • ≈700 g vištienos krūtinėlė su oda
  • 1 apelsinas
  • šakelė rozmarino
  • 40 g kambario temperatūros sviesto
  • 1 a.š. raudonosios paprikos miltelių
  • 1 a.š. aliejaus
  • 1 v.š druskos (nubrauktas)
  • juodųjų pipirų

Krūtinėlę įtriname su druska ir pipirais, paliekame įsisūrėti 1 val. kambario temperatūroje. Sviestą sumaišome su nutarkuota apelsino žievele ir kapotu rozmarinu. Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių. Aromatizuotą sviestą pakišame po vištienos odele, tolygiai paskirstome. Nedideliame dubenėlyje sumaišome aliejų, paprikos miltelius ir pusės apelsino sultis – šiuo mišiniu aptepame vištienos krūtinėlę ir dedame į kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą aukštesniais kraštais. Dar vieną lapą kepimo popieriaus sušlapiname ir juo uždengiame vištieną. Krūtinėlę kepame uždengtą 20 min., po to nuimame popierių ir kepame dar tiek pat laiko, pastoviai ir gausiai patepdami aliejaus-paprikos-sulčių mišiniu.

Krūtinėlė skani ir šilta, ir šalta.
Gardžių akimirkų!
Idėja: Donna Hay
Vištiena kepta su apelsinų-rozmarino sviestu
Vištiena kepta su apelsinų-rozmarino sviestu