Vištienos kepsneliai su sūriu ir spanguolėmis

Vištienos kepsneliai su sūriu ir spanguolėmis

Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė

Tai – vienas iš patiekalų, kuriuos pagaminus suprantu, kad nieko netrūksta: švelnus pelėsinio sūrio skonis, rūgščios spanguolės ir sultinga, minkšta vištytės mėsa – gėris.

Nuotraukos niekaip neatspindi tikrojo skonio..
O šitam gėriui reikės:

  • 2 vištos krūtinėlių
  • 100g kamambero [arba panašaus] sūrio
  • sojos padažo
  • druskos, pipirų
  • sviesto kepimui

Padažui:

  • 200g spanguolių
  • 100g cukraus
  • 50ml vandens
  • 3 šaukštai citrinų likerio

Procesas: Padažą rekomenduoja išsivirti prieš dieną. Bet šitaip nedariau. O jo gamyba paprasta: sudedam į puodą, kuris nėra linkęs prisvilti, spanguoles, cukrų, likerį ir vandenį. Užverdam. Kai spanguolės susproginėja, nustojam virti. Atvėsinam. Vištytės krūtinėles perpjaunam pusiau, tada šiek tiek įpjaunam. Orientuojamės į tai, kiek įdaro dėsim.. Mėsą įtrinam prieskoniais, apšlakstom sojų padažu. Paliekam pasimarinuot. Po kiek laiko susipjaustom sūrį juostelėm, dedam į įpjovas, taip pat ten dedam šaukštelį spanguolių padažo. Viską užslepiam ir suvyniojam.Tada dedam į keptuvę su įkaitintu sviestu ir kepam iš visų pusių, kol paruduoja. Viskas.

Labai skanu su likusiu padažu ir ryžiais.
Idėjos šaltinis: “Darbštuolė: Velykų vaišės”. Skanaus!