Žemaitiški dryžukai


0,5 kg minkštos kiaulienos,
kmynų, citrinos rūgšties,
pipirų,
200g sluoksniuotų rūkytų lašiniukų,
1 stiklinė grietinės,
3 lauro lapeliai,
30g riebalų,
1-2 stiklinės vandens,
2 svogūnai.

Mėsą ir lašiniukus supjaustyti vienodais keturkampiais gabaliukais,juos išmušti, pabarstyti kmynais, pipirais, citrinos rūgštimi. Ant mėsos dėti išmuštus lašiniukus, o ant jų pakepintus, griežinėliais pjaustytus svogūnus. Susukti į volelį, surišti siūlu, dėti į troškintuvą ir užpilti vandeniu. Troškinti, kol suminkštės. Prieš baigiant troškinti, supilti grietinę, įdėti lauro lapelius ir, jei reikia, pasūdyti. Į stalą duodant, nuimti siūlus, persmeigti specialiais mediniais pagaliukais. Prie dryžukų paduodama riebaluose pakepinta ir įtrinta česnaku duona.