Apkepas su kalakutiena
4 porcijoms reikės:
1 didelės saliero šaknies
ryšelio petražolių
2 morkų
8 griežinėlių rūkytos kalakutienos krūtinėlės
1 šaukšto aštrių garstyčių
8 griežinėlių rūkytos šoninės
1,5 stiklinės sultinio
po 2 šaukštus sviesto ir miltų
1/2 stiklinės pieno
papuošti – juodųjų pipirų grūdelių ir petražolių
Salierą nulupkite ir supjaustykite į 8 stambius griežinėlius. Sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite apie 3 minutes. Nusunkite. Ant kalakutenos griežinėlių dėkite saliero griežinėlius, pateptus garstyčiomis, morkas ir salierus. Tada viską suviniokite į šoninės griežinėlius ir susekite.
Suktinukus sudėkite į karštą sultinį ir virkite 8 min. Išimkite ir nusunkite. Nuovirą pasilikite. Sviestą ištirbdykite puodelyje ir pabarstykite miltais. Pakepkite. Maišydama pamažu pilkyte sultinį, kuriame virė suktinukai. Įpilkyte pieną ir virkite 3 min. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Suktinukus sudėkite į formą. Užpilkite paruoštu padažu. Dėkite į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 min. Išimkite, pabarstykite raudonais pipirais ir petražolių lapeliais. Patiekite karštą su duona irba ryžiais.