Itališkas jautienos – daržovių apkepas


1 kg jautienos
3 paprikos
3 – 4 pomidorai
2 morkos
2 svogūnai
300 g fermentinio sūrio
250 g majonezo
prieskonių
druskos
pipirų
kmynų
petražolių
10 alyvogių (nebūtinai)

Mėsą supjaustyti vidutinio didžio gabalėliais ir pamušti. Kiekvieną gabaliuką pasūdyti, papipirinti, pabarstyti prieskoniais ir ir apkepinti aliejuje. Apkepintą mėsą sudėti į keptuvę aukštais kraštais, visi gabalėliai turi siekti dugną. Morkas sutarkuoti burokyne tarka ir sudėti jas ant jautienos gabalėlių, pabarstyti smulkintų petražolių, kmynų. Ant viršaus uždėti ir tuolygiai ištepti majonezą. Dedame žiedeliais supjaustytą papriką, paskui dedame plonais griežinėliais supjaustytą svogūnų sluoksnį, ant viršaus – griežineliais supjaustytų pomidorų sluoksnį, vėl svogūnus, papriką ir vėl svogūnus. Kiekvieną sluoksnį, išskirus svogūnų, pabarstuome tarkuotu sūriu. Svogūnų sluoksnius užtepame majonezu. Sūdyti kiekviena sluoksnį, bet po truputi. Alyvuoges perpjauname pusiau ir sudėdame ant apkepo viršaus. Apkepą dedame į karštą orkaitę ir kepame apie 20 min.