Kopūstų apkepas


Kopūsto gūžė,
100 g sviesto,
po valgomąjį šaukštą druskos, acto ir cukraus,
1.5 kg bet kokios mėsos faršo,
valgomasis šaukštas trintų džiūvėsių,
pusė stiklinės grietinėlės,
2 svogūnai,
50 ml vandens,
pipirų,
kmynų.

Gūžę įdėti į verdantį vandenį, pridėti cukraus, druskos, įpilti acto ir virti, kol išvirs.Atskirame indelyje sumaišyti grietinėlę ir trintus džiūvėsėlius, leisti jiems įmirkti.Svogūnus supjaustyti ir kepinti su sviestu, kol apskrus.Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių(vidutinė kaitra).Mėsos faršą, prieskonius (pagal skonį) ir svogūnus sumaišyti į vientisą masę.Virtą kopūstą smulkiai supjaustyti.Indą ištepti sviestu ir į jį sudėti sluoksniais kopūstus ir mėsos faršą taip, kad apatinis ir viršutinis sluoksnis būtų kopūstų.Viršų aptepti sviestu, įpilti tris ketvirčius stiklinės verdančio vandens arba pusę stiklinės vandens ir pusę – grietinės arba grietinėlės.Kepti orkaitėje 2.5 val.
Aptepti sviestu ir patiekti su rūgščiais bruknių drebučiais.Patiekalas būna dar skanesnis atšaldžius jį vakarienei ar kitai dienai.