Obuolių – makaronų apkepas
500g obuolių,
200g makaronų,
1l pieno,
10g bulvių krakmolo,
4 šaukštai cukraus, kiaušinis,
truputis druskos,
trintų sausainių,
kapotų riešutų ar migdolų,
citrinos žievelės,
vanilinio cukraus.
Obuolius patroškinti su 5 šaukštais vandens, 25g cukraus, citrinos ar apelsino žievele. Makaronus išbrinkinti verdančiame piene (0,75 l ), įbėrus truputį druskos. Tuo laiku paruošti užpilą: 0,25l piene (verdančio) sutirštinti su vandenyje išmaišytu bulvių krakmolu ir, nuėmus nuo ugnies, dėti kiaušinio trynį, pasaldinti 25g cukraus, berti vanilinio cukraus. Makaronus sumaišyti su obuoliais ir užpilu. Sudėti iki stangrumo išplaktą baltymą ir viską atsargiai išmaišyti. Paruoštą masę sukrėsti į gerai riebalais išteptą stiklinę formą. Kepti 45 min. vidutinio karštumo orkaitėje. Po to apibarstyti trintais sausainiais ir kapotais riešutais ar migdolais.