Obuolių – ryžių apkepas


300g ryžių, 1l pieno,
100g margarino,
75g cukraus,
pakelis vanilinio cukraus,
4 kiaušiniai,
100g razinų, truputis druskos,
0,5 kg kietesnių obuolių,
50g migdolų ar riešutų.

Į verdantį pieną suberti nuplautus ryžius ir leisti jiems išbrinkti. Gerai išsukti margariną, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinių trynius. Razinas nuplauti, o baltymus gerai išplakti. Visa tai sudėti į ryžius. Po to dėti nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius, kapotus migdolus ir viską atsargiai išmaišyti. Paruoštą masę sukrėsti į riebalais išteptą formą, apmėtyti mažais sviesto gabalėliais ir kepti 50-60 min. vidutinio karštumo orkaitėje.