Obuolių – varškės apkepas


250g obuolių,
250g varškės,
2 kiaušiniai, 40g cukraus,
2 šaukštai miltų,
pusė šaukštelio kepimo miltelių,
pusės citrinos sulčių,
kapotų migdolų ar riešutų.

Nuluptus, supjaustytus obuolius apšlakstyti citrinos sultimis ir apibarstyti cukrumi. Iki purumo išplakti varškę, kiaušinių trynius ir cukrų. Į varškę dėti nutarkuotos citrinos žieveles, kapotų migdolų ar riešutų, miltus , sumaišytus su kepimo milteliais, paruoštus obuolius ir išplaktus kiaušinių baltymus. Masę gerai išmaišyti, sukrėsti į išteptą riebalais ir išbarstytą džiūvesėliais formą, apdėti sviesto gabalėliais ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 1 val. Į stalą paduoti su vaisių užpilais.