Žiedinių kopūstų apkepas
300 g žiedinių kopūstų
druskos
100 g kukurūzų kruopų
muskato riešuto
125 ml pieno
50 ml grietinėlės
riebalų formai ištepti
2 – 3 pomidorai
60 g fermentinio sūrio
Žiedinį kopūstą išskirstyti į žiedynus, nuplauti, 10 min. virti pasūdytame vandenyje. Užvirinti pieną, įberti žiupsnelį druskos ir nutarkuoto muskato riešuto. Po truputį įberti kukurūzų kruopas, maišant virti apie 5 min. Nukėlti nuo ugnies, palikti 10 min. brinkti. Įpilti grietinėlę, išmaišyti. Kepimo formą ištepti riebalais, sudėti kukurūzų košę, paviršių išlyginti. Sudėti žiedinius kopūstus, ant jų – pomidorų žiedelius ir labai plonais griežinėliais sipjaustyta sūrį. Kepti 20 min. iki 180′ C orkaitėje.