Žuvies apkepas
Jums reikės:
700g nuluptų ir supjaustytų bulvių,
50g sviesto,
4 šaukštų grietinės,
3 supjaustytų svogūnų laiškų,
50g tarkuoto parmezano,
4 lašišos filė gabaliukų, maždaug po 125 g ,
450ml pieno;
1 lauro lapelio,
6 juodųjų pipirų žirnelių,
50g sviesto,
50g miltų,
125g žirnelių (šviežių ar šaldytų),
140ml liesos grietinėlės,
1/2 citrinos sulčių.
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Išvirkite bulves pasūdytame vandenyje. Nusunkite ir sutrinkite su sviestu ir grietine ir suplakite mediniu šaukštu, kad masė taptų vientisa, tada įmaišykite svogūnų laiškus.
2. Lašišos filė gabaliukus sudėkite į formą, užpilkite pienu, įdėkite lauro lapelį ir pipirus. Kepkite orkaitėje 15 min. Kai iškeps, išimkite žuvį kiaurašaukščiu ir atidėkite. Iškoškite pieną į atskirą indą. Lašišą padalykite mažesniais gabaliukais ir sudėkite į tos pačios formos dugną.
3. Padažui ištirpdykite sviestą , įberkite miltų ir pakepkite 2 min. Po truputį pilkite paliktą pieną visą laiką maišydama, kad padažas būtų vientisas. Užvirkite, kad sutirštėtų, suberkite žirnelius, supilkite grietinėlę ir citrinos sultis. Pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais ir supilkite ant lašišos. Ant viršaus sukrėskite bulvių košę, pabarstykite parmezanu, maltais juodaisiais pipirais ir kepkite 30 min., kol gražiai pageltonuos.