Cukinijų blyneliai su lašiša
Recepto autorius: Skanėstai
Nors cukinijų sezonas dar tolokai, parduotuvėje jau pačiumpu vieną, kitą. Šiuos blynus (receptą radau pas Beatą) nesunku įsiūlyti ir tam, kuris cukinijų nemėgsta. Tai, sakyčiau, didelis pasisekimas.
Reikia:
- 1 vid. dydžio cukinijos
- pakelio varškės (180g ar 200g)
- 3 kiaušinių
- 2 v.š. miltų (galima ir truputėlį daugiau, jei tešla atrodo per skysta)
- Smulkintų krapų (pagal skonį)
- Rūkytos lašišos (apie 100g)
- Druskos, pipirų
Patiekti skanu su grietine, maišyta su krienais.
Eiga:
- Į tarkuotą cukiniją įmušti kiaušinius, sudėti varškę ir išmaišyti.
- Į masę berti miltus, prieskonius, krapus ir vėlgi – maišyti iki vientisos masės.
- Kepant dėti šaukštą masės į keptuvę, uždėti gabaliuką lašišos, ant viršaus – dar šiek tiek blynų masės ir kepti iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.